Grönkål- och fetaostpaj
Idag blev det grönkål- och fetaostpaj till lunch, supergott!
Tänkte vara lite huslig och dela med mig av receptet. Det var riktigt enkelt att tillaga.
Ingredienser, 4-6 port
500 g fryst grönkål
1 tsk örtsalt
muskot
salt
250 g filodeg
300 g fetaost
2 ägg
1.5 dl mjölk
50 g grillad paprika
Gör så här:
Tina grönkålen i en kastrull, allt vatten ska koka bort. Smaka av med örtsalt, pyttelite muskot (jag hoppade den) och lite salt.
Lägg en skiva filodeg i en ugnfast smord form. Skär bort ev överflödig deg och pensla kanterna med lite smör. Lägg på en skiva till och upprepa proceduren. Fortsätt så med all filodeg.
Bred ut grönkålen i botten på filodegen.
Mixa fetaost, ägg och mjölk till en slät smet. Häll över grönkålen
Grädda i 30 min i 225 grader. Eventuellt får man täcka över filodegen med aluminiumfolie så att den inte får för mycket färg. Garnera gärna med paprika.
Jag hade ingen grillad paprika, utan körde på vanlig paprika som fick vara med i ugnen. Till pajen är det gott att servera en isbergsallad med vinegrättsås och solrosfrön.
Lycka till!
Ser kanske inte så läskande ut på bilden, kan bero på dålig exponering och dålig kamera. För gott är det!
Tänkte vara lite huslig och dela med mig av receptet. Det var riktigt enkelt att tillaga.
Ingredienser, 4-6 port
500 g fryst grönkål
1 tsk örtsalt
muskot
salt
250 g filodeg
300 g fetaost
2 ägg
1.5 dl mjölk
50 g grillad paprika
Gör så här:
Tina grönkålen i en kastrull, allt vatten ska koka bort. Smaka av med örtsalt, pyttelite muskot (jag hoppade den) och lite salt.
Lägg en skiva filodeg i en ugnfast smord form. Skär bort ev överflödig deg och pensla kanterna med lite smör. Lägg på en skiva till och upprepa proceduren. Fortsätt så med all filodeg.
Bred ut grönkålen i botten på filodegen.
Mixa fetaost, ägg och mjölk till en slät smet. Häll över grönkålen
Grädda i 30 min i 225 grader. Eventuellt får man täcka över filodegen med aluminiumfolie så att den inte får för mycket färg. Garnera gärna med paprika.
Jag hade ingen grillad paprika, utan körde på vanlig paprika som fick vara med i ugnen. Till pajen är det gott att servera en isbergsallad med vinegrättsås och solrosfrön.
Lycka till!
Ser kanske inte så läskande ut på bilden, kan bero på dålig exponering och dålig kamera. För gott är det!
Kommentarer
Postat av: Carolin
Nu igen?? eller är det samma som var fryst?? pussi puss
Trackback